Assalamualikum...
Kalau hari tu aida share cam na nak buat sambal telur pecah.. kali ni aida share sambal telur hancur.. Lebih kurang sama ja tapi masing2 ada kelebihan dia.. Kelainan dia... Yang pasti korang kena cuba buat tau.. Kalau x penat ja cheq berletiaq sengsorang hahahahaha...
SAMBAL TELUR HANCUR
by che eda
daridapuraida.blogspot.com
4 biji telur
2 ulas bawang putih - kisar
segenggam cili kering - kisar
1 labu bawang besar - kisar
sedikit ikan bilis - kisar
sedikit air asam jawa
garam
gula
- Panaskan minyak, masukkan bahan kisar hinga pecah minyak.
- Masukkan air asam jawa, perasakan dengan garam dan gula.
-Pecahkan telur dan biar sebentar jangan kacau. Bila telur dah mengeras sikit baru kacau rata cam nak buat scramble egg tu..
- dah sebati semua boleh angkat dan hidang.
Macam biasa kat bawah step by step dia k
Ha nampak tak.. Makan dengan nasi panas pon blh xhadap dah lauk lain hehehehe,,, Selamat Mencuba
salam puan, puan pakai camera apa ye? cantik dan meyelerakan gambar resepi2 puan :)
ReplyDeletehehehehe pakai kamera handset je ni dear.. malas nak keluarkan dslr snap pic.
Deleteehmm sedap ni... blk nnt blh try..
ReplyDeleteehmm sedap ni... blk nnt blh try..
ReplyDeleteselamat mencuba
DeleteKalau guna cili boh pun boleh kan ?
ReplyDeleteboleh cuma cili boh rasa cili nya sedikit masam sebab dorang letak cuka untuk bg tahan.. saya lebih prefer cili kering yang dikisar fresh.. kalau awak nak guna cili boh ejaskan rasa masam manisnya kemudian nanti.. :)
Deletekisar tu blender ke puan?? huhuhu
ReplyDeleteye
DeleteSedapnyeee nak buat petang ni. Tq resepinya!
ReplyDeleteSedapnya...
ReplyDeletewhy tak jadi ni bossku, hancur teruk haaa hahahha
ReplyDelete