Tuesday, 8 November 2016

Bento #44 - - - Nasi Putih, Ayam kunyit, Sayur campur


Assalamualaikum...

Bento bersiaran lagi.. Walaupun lambat update.. Jadi la kan asal ade je hahahahaha... Nak celoteh panjang pon tak tau dah nak merepek apa.. Tak dak idea la.. Mengantuk sama ni hahahaha


Ok bento kali ni mood pertandingan lagi la.. Pertandingan munchys tu.. So hentam je la deko.. Entah lekat ke tidak la kan.. Saguhati pon jadi la hahahaha.. Tak dpt pon xpe saja suka2 ja masuk xkena duit pon masuk kan.. 


Uolls tengok cam na ok ke out terus hahahaha.... Tapi yang orang tu macam pelik ja tgok hahahahaha... Ok la.. Menu hari ni bawa ayam kunyit dengan sayur campur... Kalau ada yang tanya anak makan sayur ke yes memang anak i makan sayur tapi tak semua jenis sayur....


Actually kena ajar dari awal.. dulu dorang pon tak suka... Boleh makan carrot ja. Maybe sebab carrot bukan spesis hijau kot kan.. Lagi pun rasa carrot ni lain sikit. Kan manis2 gitu kan.. I pon suka carrot hehehehe.. Blh buat ratah saja hahahaha... Tapi bila slalu bagi time suap mkn pon selit2 sikit.. so dorang jadi terbiasa.. Sekarang ni dah banyak sikit la sayur yang dorang makan... Kangkung, sayur buncis, carrot, bunga kobis, brokoli, kacang panjang hehehehe... So mommies jangan putus asa kalau anak tak suka sayur.. pelbgaikan cara anda.. Lama2 insyaallah dorang makan.


Happy bento-ing mommies

No comments:

Post a comment