Friday, 1 April 2016

Creamy Butter Prawn

Assalamualaikum....

Bersiaran lagi kita kali ni... Resepi ni memang slalu buat n banyak kali juga share... Maybe akan ada perbezaan dari sukatan sebab beza ikut jenis n bnyak mana kita buat... 

Kali ni buat jenis creamy.. Actually nk yang bersarang tapi disebabkan tolo xado hahahaha... So buat la yang creamy... Creamy pon creamy la kan yang ponting licin juga hehehehe... Yang tu yag paling nikmat tu bab memasak bila anak n suami makan licin... 



Cuma yang jenis creamy ni xleh makan bnyak sangat... Sebab tu kuah dia kena buat pedas2 skit... Kalau x nanti ada yang xhabis mkn kot.. benda bersusu biasala jadi muak la mkn dengan nasi... Kalau ratah no hal punya laju ja habis hahahaha

Sapa yang suka masakan butter ni pasni boleh buat sendiri no... P kedai rugi kot.. benda mahai dah u sikit ja dpt.. Buat sendiri leh buat banyak.... Jom cekidout resepi....

r


CREAMY BUTTER PRAWN
daridapuraida.blogspot.com

500 gm udang segar
3 tangkai daun kari
4 tangkai cili padi - hiris
3 ulas bawang putih - ketuk dan cincang
1 tin susu cair
1 sudu besar butter
1/2 sudu teh garam
sedikit minyak tuk goreng ayam

-Panaskan minyak, goreng udang..Ketepikan
- Keluarkan lebihan minyak, masukkan butter dan tumis bawang putih,cili padi dan daun kari.
-Masukkan susu cair dan garam. BIarkan mendidih dan kuah memekat.
-Kemudian masukkan udang gaul rata... Dah siap












Ha nampak kan.. Terliur x.. Heaven nya dpt ni kan.. Tak nampak orang lain dah.. Kalau benda sikit lagi laju makan takut xsempat hahaha....




Uolls jangan lupa cuba k.. Memang sedap dijamin.. Tak rugi punya lah... 

Byeeeee

No comments:

Post a Comment