Wednesday, 27 April 2016

Bento #20 - - - Hello Kitty Pasta Meatball Bolognese

Assalamualaikum....

Menu yang simple untuk anak2 kesayangan i hari ni... Pasta Hello Kitty... Pas ta ni aida beli kat bazar barangan jepun dulu.. Harga hurmm blh tahan juga la harga sebungkus... Tapi benda rare susah dapat kan... Beli gak le dah anak2 suka kalau ada bentuk2 ni...


Untuk kuah pula aida just gunakan sos prego je... cuma tumis la dulu bawang putih n bawang besar yang didadukan kemudian masukkan sos prego, sedikit air, garam dan gula.. Boleh tambah mixed herbs kalau suka... Sebelum tu meatball digoreng dulu dah tu baru campur dalam kuah.


Pasta pula macam biasa cuma rebus. Masa rebus tu masukkan sedikit garam dan minyak untuk mengelakkan pasta melekat. dah masak angkat dan tos... Make sure jangan rebus lama2 ye nanti kembang pasta dah lembik sangat xsedap makan... Jadi mual


So for mommies out there.... Jangan lupa mencuba ye... Happy Bento-ing

No comments:

Post a comment