Monday, 24 October 2016

Bento #39 - - - Pasta Hello Kitty Goreng


Assalamualaikum....

Menu agak simple tuk bento hari ni.. Ni terjadi bila mama dah ketandusan idea tak tau nk buat apa dah hahahaha.... So hari ni kita guna pasta hello kitty goreng kan aje... 

Belasah la juga hello kitty walaupun yang bawa bento ni boboi hahahaha... Satgi si kecik sorang tu nampak mula la bising tak bg dia bawa bento juga g rumah pengasuh.. Hai la anak.. Ramai kot sana mana blh bawa dia sorang.. Sian yang lain nanti...


Memandangkan my kiddos tak makan benda-benda yang pedas ni so aida just goreng guna sos je.. Tak tumis guna cili kisar.. Kalau i memang xleh nak g le xpedas.. Tapi lidah dorang ni tak biasa lagi dengan pedas so ikut je la dah yang nak makan nye dorang kan bukan kita...


PASTA HELLO KITTY GORENG
by che eda
daridapuraida.blogspot.com

 2 cawan Pasta - rebus bersama minyak dan sedikit garam
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos tiram
sedikit lada sulah/lada hitam
sedikit minyak
1/2 labu bawang besar - potong dadu
1 ulas bawang putih - cincang
isi ayam atau apa2 je
sayur kegemaran
kicap manis

- Panaskan minyak, masukkan bawang besar dan putih, tumis hingga layu dan naik bau
- masukkan isi ayam kacau hingga masak. Kemudian masukkan sayur
- Masukkan semua sos gaul rata.
-Masukkan pasta tadi gaul sebati... Bila dah rata tutup api.



selamat mencuba....

No comments:

Post a comment