Monday, 17 October 2016

Bento #34 - - - Nasi Goreng Angry Bird


Assalamualaikum...

Apa khabar semuanya hari ini.. semoga semuanya diberi kesihatan yang baik ye.. Entri seterusnya pasal bento my kiddos lagi.. Hehehe macam biasa..

Alhamdulillah masih diberi kesempatan dan kesihatan yang baik untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorang ibu... 


Bento hari ni simple je.. Ada lebihan nasi semalam so aida buatkan nasi goreng je untuk anak2.. Angry Bird tu fishcake beli kat market hehehehe...

Nasi Goreng Simple.
by che eda
daridapuraida.blogspot.com

2 mangkuk nasi
minyak secukupnya
2 ulas bawang putih - cincang
1 biji telur
garam secukup rasa
sedikit lada sulah

- Panaskan minyak dan tumis bawang putih hingga naik bau
- pecahkan telur sebiji dan gaul jadikan scramble egg
- Masukkan nasi gaul rata.. Perasakan dengan garam dan lada sulah

Korang letak la ayam ka udang ka sotong ka.. I xde benda tu masa ni so kosong jela.. Harapkan telur je hehehehe



Ha tu la resepi nasi simple hahahaha.. Untuk anak2 boleh la buat kalau kita ni biasa mkn pedas telan juga la dengan cili padi tu kan hehehehe....  Angry bird tu nk rebus boleh nk goreng pon blh.. Mana2 ja


Ok mommies.. selamat mencuba

No comments:

Post a comment