Wednesday, 16 March 2016

Bento #4 - - - Sports Pasta Masak Tomato

Assalamualaikum....

Next update hehehehe... Berceretek ja nak kena update semua.. Tu la sapa suh lambat update hahahaha... Tapi yela bila semua bnda kena buat.. siang keje balik keje dah settle hal rumah pl memang xde masa la nak buka laptop nak update blog kan...

So bila free bila ada masa lapang tu baru la cheq boleh nak update... Ha... berceretek tu faham ka apa dia hahahaha... Bahasa orang utara tu.. Maksud dia mcm berderet la.. panjang macam keretapi hehehehe trutttt truttttt......





Ni anak2 nak bawa pasta... Pasta sport katanya.... Pasta kat rumah tu macam2 bentuk dok ada.. Pilih ja nak bentuk apa hahahaha... demi mu wahai anak... Bab makan xpa bab lain memang mana akan cantas okey.. hehehehe..... so ada yang nak ke resepi pasta masak tomato ni... sangat simple.. Untuk anak2...  sapa nak angkat kaki hahahaha


PASTA SPORT MASAK TOMATO
daridapuraida.blogspot.com

Pasta
Bawang putih
sosej
sos pasta. (aida guna prego)
sedikit garam
gula

Cara-cara
-didihkan air. Masukkan sedikit garam dan minyak. Rebus pasta hingga masak... Dah masak tos dan lalukan dengan air paip.. Biarkan seketika
- Panaskan minyak, tumis bawang putih hingga wangi.
-Kemudian masukkan sosej yang telah dihiris nipis. Tumis hingga sosej masak.
- Pastu masukkan sos pasta original dan tambah air sikit... Perasakan dengan garam dan gula.

Untuk anak aida biarkan cam ni ja tapi kalau mak2 yang nak makan boleh tumis cili kering yang dimesin dulu ataupon masukkan serbuk cili atau tabur cili flakes je... Tuk rasa pedas2 baru la sedap kan


Selamat mencuba ye uolls..... Tuk epal tu ukir guna pisau je.. Kalau ada masa nanti aida buat tutorial ya.... tq uolls... Keep supporting me... Follow my fb ye hehehehe

No comments:

Post a Comment