Tuesday, 9 February 2016

Buttermilk Chicken


Assalamualaikum....

Sapa sini suka masakan butter... I pon suka.. dats why la bam bam kan hahahahaha... Memang xleh buat selalu.. Maklumla butter aishhhh.... bertambah2 tembun.. Tapi sedap kan.. Normal benda sedap mesti racun hehehehe


Yang ni butter jenis creamy n kering. Actually banyak dah share masakan butter ni.. Tapi xpela update pula yang ni sebab past is past kan hahahaha.. poyosss ja....



suka buat menu ni juga sebab anak2 suka. Kadang buat bento dorang pon buat resepi ni habuan bawa ke sekolah... Kena buat apa yang anak suka makan la kan baru la seronok tengok dorang menambah2... 


Ok jom kita tengok resepi dulu

Buttermilk chicken
daridapuraida.blogspot.com

Ayam
Garam
sedikit lada sulah
Tepung Jagung
Telur

-Gaul kesemua bahan ini kemudian goreng. Ketepikan seketika

Bawang putih
Cili Api
Daun Kari
Butter
Susu Cair
garam

- Panaskan butter, tumis semua bahan kecuali susu cair dan garam. Tumis hingga layu
- Kemudian masukkan susu cair dan biar menggelegak
- Masukkan garam gaul rata. 
- Kemudian masukkan ayam tadi dan gaul sebati. Kalau nak berkuah tutup api kalau nak kering masak hingga kuah agak kering.

Bawah ni ada step by step buttermilk chicken





















Selamat mencuba uolls.....

Emotikon smile

No comments:

Post a comment