Tuesday, 7 March 2017

Bento #67 : Nasi Arnab Bersama Ayam Masak Sos

Assalamualaikum....

Monink gaisss....monink mommiesss.... Macam mana kesihatan mommy2 gojes dalam nih.. Hopefully semuanya dalam keadaan baik dan masih beristiqamah untuk berbento demi anak2 tersayang la ye.

Bukan apa kita ni berbento sebab nak pastikan anak mendapat makanan yang berkhasiat selain tak perlu menunggu beratur panang untuk mendapatkan makanan yang kadang kita sendiri sedih tgok makanan yang disediakan untuk anak2 ni...


Untuk para isteri dan ibu luar sana kalau ada masa cuba la luangkan masa tuk bekalkan kesayangan uolls... Tak perlu berhiasa cukup la inti dalam tu yang penting. Supaya kita tahu apa yang kita makan. Tapi yela tak semua di luar sana mempunyai masa yang banyak.. Ada yang kerja shif la keje whole day la.. xmenentu memasing pnya rezeki kan...



Ok untuk bento kali ni aida bekalkan anak nasi dan ayam masak sos favourite hero2 i.. hehehehe... Nasi tu aida just bentukkan jadi montot rabbit hahahaha... ala2 rabbit in the bush gitu ha.... gedebushhhh masuk semak hehehehe.. babap montot tu baru tau.. Gggrrrrrr


Ayam masak sos tuk anak2 i ni simple je.. Mula2 goreng sekejap ayam xyah letak la kunyit bagai tu.. pas goreng dah masak terus masukkan sos tiram, sos cili dan sos tomato. Perasakan dengan sedikit garam dan gula. itu sahaja...


ok itu je hari ni.. Happy Bento-ing

No comments:

Post a comment