Monday, 2 January 2017

Bento #58 : Bento Sempena Hari Guru

Assalamualaikum....

Bersempena hari guru kali ni kita buat kelainan sikit lah... Selalunya kan kita akan bagi hadiahberupa barangan kat cikgu-cikgu kita, tapi kali ni anak-anak decide nak bagi bento kat cikgu...


sebab katanya cikgu slalu minta bento lego kat dia hahahaha... sebab hari tu la dia bawa lego punya bento ramai dia kata pakat dok menempek kat tempat dia semua pakat nak makan...


so kali ni aida buatkan cikgu-cikgu kesayangan anak-anak i nih bento... Aida sediakan nasi putih bersama ayam sambal bali.. Then sebagai pencuci mulut i buatkan puding 3d... 


ni bento untuk cikgu Izz.. dia nak bg teacher dia teacher nadia. mama pon gigihlah mencari gambar teacher sebab nak buat sheet muka teacher hahahaha... Nasib baik dapat.. Bis tak kan nak minta pula kan dah nak surprise....


ni bento tuk cikgu Naufal.. Sir Hazly. Sir ni blh dikatakan fav cikgu naufal la.. Sebenarnya untuk tahun ni sir dah tak mengajar naufal.. Tapi sempena hari cikgu dia nak bagi bento tuk sir dia.. 






Ha ni la wajah teacher Nadia hehehehe... sama tak bento dia


ini pula wajah Sir Hazly...


Selamat menjamu selera ya cikgu dan terima kasih kerana mengajar anak-anak kami tanpa jemu...

Happy Bento-ing

4 comments:

  1. Macam mana nak buat puding dalam dia ada bunga tu sis.. ada resepi atau cara2 tak.. cantik sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna jarum injection dear... Ada orang jual alatan dia tapi mahal la seratus lebih

      Delete
  2. Hai sis, ada buat class mengajar buat bento ni tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dear... setakat ni belum buat kelas dear.. tapi rakan2 saya macam yan diana ada juga buat kelas maybe u blh try attend kelas dia...

      Delete