Sunday, 22 May 2016

Bento #26 - - - Chicky Spaghetti Meatball Bolognese

Assalamualaikum....

Menu bento hari ni kita buat western skit... Spaghetti Meatball Bolognese. So semua instant ja menu hari ni.. hehehehe.. dari mee ke kuah sampai la ke meatball... all ready made...


resepi tak yang la share kan since semuanya ready made... Cuma kuah tu aida akan tumiskan bawang holland yang dah didadukan, letak sos prego tradisional tu then masukkan sedikit air, garam, gula skit n mixed herbs skit... Tuk budak2 kan so tak la pedas... Kalau tuk mommy n daddy dorang memang tumis cili dulu...


Aida goreng dulu meatball tu sebab tuk deko so tak la masukkan dalam kuah... Untuk chicky tu aida just gunakan carrot untuk kepala n paruh and tuk mata aida gunakan nori sheet (seaweed). Carrot tu uolls buat la design apa yang korang nak asalkan nampak cam ayam ye jangan jadi benda lain pl hehehehe... 


Good luck mommies... Happy Bento-ing

No comments:

Post a comment