Sunday, 22 May 2016

Bento #25 - - - Lego Theme


Assalamualaikum...

Tuk bento hari ni anak minta buatkan bento lego... Memikir la mama ni macam mana nk buatkan bento dia ni hahahahaha....

Bila dah berbento ni pandai pula dok request yang bukan2 hahahaha... sama naik pl dia ni nak design mcm2... neymar la lego lah.. adesss....


Ada mould lego tapi kalau nk buat jelly dengan fondant blh la nak guna.. Kalau makanan tak tahu macam mana nak apply.... so tetiba dapat pl video dari youtube jepun kawai kita buat bento lego... Yesss... blh digunapakai.. Agak simple....


Tapi sorry la lupa nak buat tutorial.. Nanti bila free aida buatkan k.. tapi memang senang.. Potong makanan apa yang uolls nak macam aida guna carrot, ubi... kalau ada fishcake pon blh juga guna. Just rebus sampai lembut then gunakan straw untuk buat lubang2 tu.. simple kan...


So bagi mommies nak buat tema lego blh try la buat yang macam aida mention td tu... 

Happy Bento-ing

No comments:

Post a comment