Thursday, 8 May 2014

Aiskrim Jelly Homemade

Assalamualaikum semua... Kabare... Waras.. Hehehehe... Yang tu jela yang tahu kalau bahasa jawa ni.. Yang lain kalau orang cakap nganga ja hahahaha


Ha hrni nak cerita pasal aiskrim jelly home made.. Sangat simple dan yang penting sedap.. Habuan anak2 yang suka sangat makan aiskrim.. Tambah2 musim panas lagi halang lagi dorang nak.. Yang nak susahnya mama n papa bila dorang sakit... Tapi minta dijauhkan la.. Smoga dorang diberi kesihatan yang baik selalu... Amin

Ok resepi ni simple je.. Guna bahan yang ready made je semua... Air korang nak pakai air apa pun xpe.. Kita tengok dulu bahan yang diperlukan.. Ada 3 je

Aiskrim Jelly Home made

Air aiskrim soda
Jelly
Bekas aiskrim





step2 nye...

1- mula-mula masukkan jelly ke dalam bekas aiskrim.. Ikut suka la nak banyak mana ye..









2- Bila dah isi semua... Tuang air soda ke dalam bekas tu.. Terpulang la korang nak guna air aia pon.. Aida guna aiskrim soda sebab warna putih jd nampak la jelly yang di dalam tu...




3- Bila dah selesai isi air masukkan dalam peti sejuk untuk dibekukan.. Ha time ni memang tak sabar la anak2 ku semua... Balik2 dok tnya dah beku ke mama dah beku ke mama.. Walhal baru satu saat dalm peti ais.. Kikiki.. Bebudak biasala...




Ha dah beku dah aiskrim dorang ni.. Aida sengaja biar budak2 ni yang buat aiskrim dorang sendiri.. Seronok la kan dorang.. Sendiri mau makan sendiri bikin lor.. Hahahahaha... so dah beku tak sabar la nak ngap..










Hurm... makan aiskrim dapat pula jelly yang kenyal2 ni memang best... So selamat mencuba ye...

No comments:

Post a comment