ASSALAMUALAIKUM...
Sedar tak sedar dah 15 hari kita berpuasa untuk tahun 2016 ni.. Resepi banyak yang terpending tak update kat blog... Ampunnnnn hahahaha. Puasa ni tak leh marah2 kan.. Tak pe la Aida update slow2 noh... Tapi kat fb lebih up to date la.. sebab terus upload ja.. Blog ni sebab tak leh buat kot fon ja tu yang jd malas nak buka laptop tu hehehehe
ok stop membebel jom kita tengok resepi yang super duper simple ni...
Sambal Telur Pecah
by Che eda
daridapuraida.blogspot.com
2 biji telur
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
1 inci belacan - kisar
segenggam cili kering - kisar
1 labu bawang besar - kisar
sedikit air asam jawa
garam
gula
-Panaskan minyak, tumis bawang merah dan putih hingga wangi.
- Masukkan cili kisar bersama belacan dan bawang besar tumis hingga pecah minyak.
-Masukan air asam jawa dan gaul rata
- Pecahkan telur secara berasingan.. Bagi jarak skit ye. Biarkan dulu telur tu tak yah kacau.
Perasakan dengan garam dan gula
Dah siap
Bawang ni ada gambar step by step as usual.
Selamat menjamu selera.
Thank you utk resepi ni. Terbaik. Simple
ReplyDeleteSama2...
DeleteAlhamdulillah, Tkasih
ReplyDeleteAlhamdulillah... Sama2
Deletetry buat ptg ni.. menu tuk berbuka . tq sharing . simple dn mudah.
ReplyDeleteUr welcome
DeleteResepi pling smpel
ReplyDeleteMudahkan kerja hehe
DeleteResepi pling smpel
ReplyDeleteKalau tak letak air asam jawa boleh tak ?
ReplyDeleteGanti asam keping... Klau xletak lgsg blh tapi akan rasa kuat la cili tu
DeleteKalau xltk belacan xpe ke?
ReplyDeleteGantikan dgn cube ikan bilis pun sedap
DeleteMohon share
ReplyDeleteKalau takda cili kering boleh pakai cili hidup?
ReplyDeleteTerima kasih
ReplyDeleteTerima kasih
ReplyDelete